Haber

Van’da bölgesel 1 Mayıs: Yürüyüş başladı

VAN – Van’da, 1 Mayıs bölge kutlamaları, saat 11.00’de düzenlenecek yürüyüşle başlayacak. Miting, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Van Barosu, Van-Hakkari Tabip Odası, Diş Hekimleri Odası ile Türk Mimar ve Mühendisler Odası Birliği (TMMOB) tarafından “Emek bizim, söz bizim” şiarıyla Musa Anter Barış Parkı’nda düzenlenecek.

Kutlamalara, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Neslihan Şedal ve KESK Eş Genel Başkanı Ahmet Karagöz de katılacak.

Bu sene bölgesel olarak olarak düzenlenecek olan 1 Mayıs kutlamalarına Ağrı, Hakkari, Muş, Bitlis, Kars ve Iğdır’dan gelen emek ve demokrasi örgütleri de katılacak.

Milli Egemenlik Caddesi ve Erek Dağı Caddesi’nin birleştiği noktada bir araya gelecek olan emek ve demokrasi örgütleri, buradan miting alanına doğru yürüyüşe geçecek.

Kutlamalar öncesinde, yürüyüşün yapılacağı güzergahta ve miting alanında çok sayıda polis, zırhlı araç ve TOMA’lar görevlendirildi. Miting alanının ve buluşma noktasının etrafı bariyerlerle çevrildi. Kutlamalara katılmak isteyenler, üst ve çanta aramasından geçtikten sonra alana alınıyor.

1 Mayıs işçi bayramı kutlamaları için düzenlenen yürüyüş başladı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da partisinin kadın meclisi ile beraber yürüyüşte yer aldı.

Kortejde en önde basın emekçileri yer alıyor. Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) öncülüğünde bir araya gelen gazeteciler, “Özgür basın susturulamaz” sloganlarıyla yürüyor.

aziziyeajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu